Ασφαλής Οδήγηση

Ασφαλής Οδήγηση

ΧΡΗΣΗ ΖΩΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η χρήση της ζώνης ασφαλείας  παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οδήγηση και προστατεύει αποτελεσματικά σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Η συμβολή της στην ασφαλή οδήγηση  είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη.
Διενεργούνται πολύ συχνά αυστηροί έλεγχοι από την τροχαία και επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που ο οδηγός δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό της χρήσης ζωνών ασφαλείας.
Συμβουλεύουμε όλους τους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα οχήματα μας να φοράνε τις ζώνες ασφαλείας. Εάν στο όχημα πρόκειται να επιβιβαστεί κάποιο παιδί ,η Plan Rental Car μπορεί να σας παρέχει ειδικά παιδικά καθίσματα  τα οποία συγκρατούνται με ζώνες ασφαλείας.

ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Τα όρια ταχύτητας αφορούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο ταχύτητας των οχημάτων  στο σύνολο του οδικού δικτύου και ποικίλουν ανάλογα με το είδος του δρόμου αλλά και του τύπου οχήματος.
Είναι πολύ σημαντικό να συμμορφωνόμαστε όλοι με τα όρια ταχύτητας, καθώς η παράβασή τους είναι η σημαντικότερη αιτία τροχαίων ατυχημάτων.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , τα όρια ταχύτητας είναι τα 50 χλμ/ώρα  μέσα στην πόλη και στις κατοικημένες περιοχές, 80-110  χλμ/ώρα  σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 100-130χλμ/ώρα  σε αυτοκινητόδρομους.

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

Είναι γνωστό πως το αλκοόλ επηρεάζει σημαντικά την οδηγική ικανότητα αφού συνδέεται εν γένει με μεγαλύτερους  χρόνους αντίδρασης. Στην Ελλάδα, το άρθρο 42  του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναφέρει  πως  το επιτρεπτό όριο ορίζεται στα  0,5 gr ανά λίτρο αίματος, ή 0,25 gr ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.Επιπλέον, προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές (χρηματικά πρόστιμα, αφαίρεση άδειας και πινακίδων, ποινές φυλάκισης). Η τροχαία διενεργεί συχνά αλκοτέστ και επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση αναφορικά με τη  χρήση των κινητών τηλεφώνων στη καθημερινότητα μας. Όμως, διάφορες έρευνες συγκλίνουν στο ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης προκαλεί απόσπαση της προσοχής και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχήματος. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει  πως οι οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων οι οποίοι κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου εν κινήσει χωρίς να χρησιμοποιούν ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς η συσκευή να είναι τοποθετημένη σε ειδική θέση ώστε να είναι δυνατή η ανοικτή ακρόαση, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση πινακίδων, πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα σημαντικό διάστημα. Θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως οδήγηση και κινητό ∆ΕΝ πάνε μαζί.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει καθιερωθεί το 112 ως ο αριθμός έκτακτης ανάγκης. Το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και μπορείτε να καλέσετε δωρεάν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

® 2020
Skip to content